Quiz Current Affairs

1. United States president, Donald Trump, made his first international journey to
(A) Israel
(B) Saudi Arabia
(C) Nice Britain
(D) Russia

2. Through the first journey of Donald Trump to Saudi Arabia, the 2 international locations signed a __________ arms deal.
(A) $50 billion
(B) $80 billion
(C) $110 billion
(D) $140 billion

three. The UK normal elections 2017 are going to be held on
(A) eight June 2017
(B) 10 June 2017
(C) 12 June 2017
(D) 14 June 2017

four. In Rio Olympics 2016 the ladies’s soccer gold was gained by
(A) Brazil
(B) Germany
(C) France
(D) Italy

5. In Rio Olympics 2016 the boys’s volleyball gold was gained by
(A) United States
(B) Russia
(C) Brazil
(D) Nice Britain

6. Michael Phelps, an American swimmer, gained __________ gold medals in Rio Olympics 2016.
(A) four
(B) 5
(C) 6
(D) 7

7. The Paris settlement of the United Nations Framework Conference on Local weather Change is to restrict international warming nicely beneath
(A) 1.zero °C
(B) 1.5 °C
(C) 2.zero °C
(D) 2.5 °C

eight. The Paris settlement was opened for signature for one yr on
(A) 20 April 2016
(B) 21 April 2016
(C) 22 April 2016
(D) 23 April 2016

9. Who’s present secretary normal of the United Nations?
(A) Javier Perez de Cuellar
(B) Kofi Annan
(C) Ban-Ki-Moon
(D) Antonio Guterres

10. The United Nations Framework Conference on Local weather Change offers with
(A) discount in fossil gas utilization
(B) CO2 emissions mitigation
(C) discount in Uranium manufacturing
(D) greenhouse gases emissions mitigation

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
1. B
2. C
three. A
four. B
5. C
6. B
7. C
eight. C
9. D
10. D

11. Antonio Guterres turned secretary normal of the United Nations on
(A) 1 January 2017
(B) three January 2017
(C) 5 January 2017
(D) 7 January 2017

12. Secretary normal United Nations Antonio Guterres belongs to
(A) United States
(B) Portugal
(C) Czech Republic
(D) Germany

13. The Paris Settlement entered into power on
(A) October 25, 2016
(B) October 28, 2016
(C) November 1, 2016
(D) November four, 2016

14. The USA presidential elections had been held on
(A) November 5, 2016
(B) November 6, 2016
(C) November 7, 2016
(D) November eight, 2016

15. Barack Obama, who simply accomplished his tenure because the president of the USA belongs to
(A) Democratic Occasion
(B) Republican Occasion
(C) Libertarian Occasion
(D) Inexperienced Occasion

16. President Donald Trump was the presidential nominee of the
(A) Democratic Occasion
(B) Republican Occasion
(C) Libertarian Occasion
(D) Inexperienced Occasion

17. President Donald Trump took workplace of the presidency on
(A) 18 January 2017
(B) 20 January 2017
(C) 22 January 2017
(D) 24 January 2017

18. Hillary Clinton has additionally served as US __________ from 2009 to 2013.
(A) Vice President
(B) International Minister
(C) Secretary of States
(D) Inside Minister

19. The largest museum on this planet is
(A) Vatican Museums
(B) State Hermitage Museum
(C) Louvre Museum
(D) Nationwide Museum of China

20. The Louvre Museum is situated in
(A) France
(B) Italy
(C) United States
(D) United Kingdom

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
11. A
12. B
13. D
14. D
15. A
16. B
17. B
18. C
19. C
20. A

21. A faction of the Turkish Armed Forces tried to impose Martial Legislation within the nation on
(A) 15 July 2016
(B) 20 July 2016
(C) 25 July 2016
(D) 30 July 2016

22. The tried coup was primarily foiled by the
(A) Turkish Military
(B) Turkish Police
(C) Individuals of Turkey
(D) Supporters of Turkish authorities

23. The Turkish authorities accused that the faction of the military was linked to
(A) Opposition Events
(B) Kurds Forces
(C) Syria
(D) Fethullah Gulen

24. Fethullah Gulen is a non secular and political chief lives in self-imposed exile within the
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Saudi Arabia
(D) Egypt

25. The 2020 Olympics can be held in ________.
(A) London
(B) Doha
(C) Tokyo
(D) Beijing

26. The FIFA World Cup 2018 can be held in
(A) Argentina
(B) Germany
(C) Qatar
(D) Russia

27. The FIFA World Cup 2022 can be held in
(A) Argentina
(B) Germany
(C) Qatar
(D) Russia

28. The Finest FIFA Soccer Awards 2016 (Males) was gained by
(A) Cristiano Ronaldo
(B) Lionel Messi
(C) Neymar
(D) Ronaldinho

29. The Finest FIFA Soccer Awards 2016 (Ladies) was gained by
(A) Marta
(B) Melanie Behringer
(C) Carli Lloyd
(D) Dzsenifer Marozsan

30. The 2016 Nobel Prize in literature was gained by
(A) Alice Munro
(B) Svetlana Alexievich
(C) Bob Dylan
(D) Angus Deaton

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
21. A
22. C
23. D
24. A
25. C
26. D
27. C
28. A
29. C
30. C

31. The 2016 Nobel Peace Prize was gained by
(A) Angela Merkel
(B) Barack Obama
(C) European Union
(D) Juan Manuel Santos

32. The 2016 Nobel Prize in Economics was gained by
(A) Oliver Hart and Bengt Holmstrom
(B) Angus Deaton and Jean Tirole
(C) Patrick Modiano
(D) Arthur B. McDonald

33. Oliver Hart and Bengt Holmstrom gained the 2016 Nobel Prize in Economics for his or her contributions to
(A) Provide and Demand
(B) Consumption and Poverty
(C) Contract concept
(D) Consumption, Poverty and Welfare

34. North Korea on 6 January 2016 claimed that it had efficiently examined a/an
(A) atomic bomb
(B) hydrogen bomb
(C) biogas bomb
(D) bomb primarily based on fission response

35. Time journal named _____ its Individual of the Yr 2016.
(A) Angela Merkel
(B) Donald Trump
(C) Barack Obama
(D) Vladimir Putin

36. Forbes journal named _____ the world’s strongest particular person of 2016.
(A) Angela Merkel
(B) Malala Yousafzai
(C) Barack Obama
(D) Vladimir Putin

37. On 24 November 2015 Russian jet was shot down by _____ Air Power.
(A) American
(B) German
(C) British
(D) Turkish

38. The Treaty on Accession of the Republic of Crimea to Russia was signed on?
(A) 18 February 2014
(B) 18 March 2014
(C) 24 February 2014
(D) 24 March 2014

39. The Secretary of States of United States is
(A) Rex Tillerson
(B) Joe Biden
(C) John Kerry
(D) James F. Dobbins

40. The Vice President of United States is
(A) John Kerry
(B) Mike Pence
(C) Joe Biden
(D) James F. Dobbins

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
31. D
32. A
33. C
34. B
35. B
36. D
37. D
38. B
39. A
40. B

41. World’s oldest operational house launch facility is situated in
(A) America
(B) Russia
(C) Kazakhstan
(D) India

42. Which nation has the largest reserves of oil?
(A) United States
(B) China
(C) Russia
(D) Venezuela

43. Through which nation It’s obligatory for all male residents aged 18–27 to serve 1 yr in Armed Forces?
(A) America
(B) Canada
(C) Russia
(D) Israel

44. Which nation is the world’s high provider of weapons?
(A) America
(B) Russia
(C) Israel
(D) Germany

45. Which from the next international locations is NOT the member of BRICS?
(A) America
(B) Russia
(C) China
(D) India

46. The President of India is
(A) Sonia Gandhi
(B) Dr. Abdul Kalam
(C) Chidambaram
(D) Pranab Mukherjee

47. The headquarter of Human Rights Watch is situated in
(A) Washington
(B) New York
(C) Berlin
(D) Brussels

48. Which nation is the largest producer of oil?
(A) Saudi Arabia
(B) China
(C) Russia
(D) Venezuela

49. Which nation has the most important reserves of fuel?
(A) Saudi Arabia
(B) Iran
(C) Russia
(D) Qatar

50. Which nation is the most important producer of fuel?
(A) Saudi Arabia
(B) Iran
(C) Russia
(D) Qatar

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
41. C
42. D
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. C
50. C

51. European Union has __________ member states.
(A) 27
(B) 28
(C) 29
(D) 30

52. The Euro foreign money is utilized by __________ international locations.
(A) 17
(B) 18
(C) 19
(D) 20

53. “Kashmir” is a disputed space between
(A) India and Sri Lanka
(B) India and Bangladesh
(C) India and Pakistan
(D) Bangladesh and Pakistan

54. “Northern Cyprus” is a disputed space between
(A) Cyprus and Czech Republic
(B) Cyprus and United Kingdom
(C) Cyprus and Greece
(D) Cyprus and Turkey

55. Who’s the secretary normal of OIC?
(A) Iyad bin Amin Madani
(B) Ekmeleddin Ihsanoglu
(C) Prince Salman
(D) Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen

56. The official languages of NATO are
(A) English and French
(B) English and German
(C) English and Spanish
(D) English, French and German

57. Which nation has the most important coal reserves?
(A) United States
(B) Russia
(C) China
(D) Venezuela

58. Which nation is the largest producer of coal?
(A) United States
(B) Russia
(C) China
(D) Venezuela

59. The 2015 Summer season Universiade had been held in
(A) Moscow
(B) Kazan
(C) Gwangju
(D) Beijing

60. The 2017 Summer season Universiade is scheduled to held in
(A) Taipei
(B) Kazan
(C) Beijing
(D) Moscow

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
51. B
52. C
53. C
54. D
55. D
56. A
57. A
58. C
59. C
60. A

World Affairs Quiz

61. The River Thames is situated in
(A) England
(B) Scotland
(C) Eire
(D) Finland

62. In Rio Olympics 2016, the gold medal, in Males’s Subject Hockey was gained by
(A) Germany
(B) Holland
(C) Australia
(D) Argentina

63. The Most populous metropolis on this planet is
(A) Beijing
(B) Buenos Aires
(C) Shanghai
(D) Tokyo

64. US particular consultant for Afghanistan and Pakistan is
(A) Seth Jones
(B) John Kerry
(C) Richard Holbrooke
(D) Dan Feldman

65. The capital of Ukraine is
(A) Kazan
(B) Aden
(C) Crimea
(D) Kiev

66. The pinnacle of state of the UK is
(A) Queen Elizabeth I
(B) Queen Elizabeth II
(C) Queen Elizabeth III
(D) Queen Elizabeth IV

67. Which nation is the largest producer of cotton on this planet?
(A) Australia
(B) China
(C) Russia
(D) India

68. The primary Muslim Nobel Laureate was
(A) Anwar Sadat
(B) Dr. Abdul Salam
(C) Dr. Muhammad Younus
(D) Yasir Arafat

69. Qantas is an airline of
(A) Australia
(B) Sudan
(C) Malaysia
(D) France

70. AFP is the information company of
(A) Switzerland
(B) France
(C) Germany
(D) Sweden

ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZ
61. A
62. D
63. C
64. D
65. D
66. B
67. B
68. A
69. A
70. B

 

Print Friendly, PDF & Email

About paperspk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *