Quiz General Knowledge

1. The deepest level on the planet is
(A) Lifeless Sea
(B) South Pole
(C) Mariana Trench
(D) Sinai Peninsula

2. The Mariana Trench is within the __________ Ocean.
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Antarctic
(D) Pacific

three. The depth of the Mariana Trench is __________ meters.
(A) 10,zero11
(B) 10,411
(C) 10,611
(D) 10,911

four. Panama (a rustic) connects the 2 continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

5. Turkey connects the 2 continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

6. Egypt connects the 2 continents
(A) Asia and Europe
(B) Asia and Africa
(C) South America and North America
(D) Asia and Australia

7. The Panama Canal in Panama is a man-made 77 km waterway that connects
(A) Atlantic Ocean and Pacific Ocean
(B) Atlantic Ocean and Arctic
(C) Arctic Ocean and Antarctic Ocean
(D) Pacific Ocean and Arctic Ocean

Eight. The Engadin Valley is positioned in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt

9. The Pico Island is positioned in
(A) Switzerland
(B) Portugal
(C) Turkey
(D) Egypt

10. Sultan Ahmed Mosque in Istanbul is popularly often called the
(A) Inexperienced Mosque
(B) Blue Mosque
(C) Crimson Mosque
(D) Yellow Mosque
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
1. C
2. D
three. D
four. C
5. A
6. B
7. A
Eight. A
9. B
10. B

11. The Nice Pyramid of Giza, the oldest of the traditional 7 wonders of the world, is positioned in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey

12. Lake Lucerne that has sophisticated form with a number of sharp bends and 4 arms is positioned in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey

13. Which metropolis can also be known as The Metropolis of 1,000 Minarets?
(A) Istanbul
(B) Cairo
(C) Makkah
(D) Islamabad

14. The South Pole of the Earth is positioned in
(A) Norway
(B) Antarctica
(C) Arctic Ocean
(D) Pacific Ocean

15. The North Pole of the Earth is positioned in
(A) Norway
(B) Antarctica
(C) Arctic Ocean
(D) Pacific Ocean

16. Which assertion is true about South and North Poles of the Earth?
(A) South Pole is hotter than the North Pole
(B) North Pole is hotter than the South Pole
(C) Each poles have equal temperature
(D) Each poles lie within the Ocean

17. The Sinai Peninsula is positioned in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey

18. Augusta Raurica, a Roman archaeological web site, was a/an
(A) theater
(B) open-air theater
(C) museum
(D) open-air museum

19. Augusta Raurica is positioned in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey

20. The Pena Palace, a UNESCO World Heritage Website, is positioned in
(A) Egypt
(B) Portugal
(C) Switzerland
(D) Turkey
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZZES
11. A
12. C
13. B
14. B
15. C
16. B
17. A
18. D
19. C
20. B

21. The bridge in Istanbul, Turkey that connects Asia and Europe is named
(A) Golden Gate Bridge
(B) Akashi Kaikyo Bridge
(C) Bosphorus Bridge
(D) Royal Gorge Bridge

22. Alexandria is a metropolis in
(A) Turkey
(B) Egypt
(C) Jordan
(D) Greece

23. About __________% of Antarctica is roofed by ice.
(A) 97
(B) 98
(C) 99
(D) 100

24. Ross Island within the Ross Sea is positioned close to
(A) Greenland
(B) Norway
(C) continent of Antarctica
(D) continent of Australia

25. The primary European to achieve India by sea was
(A) Christopher Columbus
(B) Marco Polo
(C) John Cabot
(D) Vasco da Gama

26. Vasco da Gama was a/an __________ explorer.
(A) British
(B) French
(C) German
(D) Portuguese

27. The World Broad Net was invented by
(A) Tim Berners-Lee
(B) Bob Kahn
(C) Steve Jobs
(D) Invoice Gates

28. The birthplace of the World Broad Net was
(A) NASA
(B) Pentagon
(C) CERN
(D) Microsoft

29. The headquarter of the European Group for Nuclear Analysis, known as CERN, is positioned in
(A) Belgium
(B) Switzerland
(C) Germany
(D) England

30. The guide “Emile” or “On Training” was written by
(A) Rousseau
(B) Socrates
(C) Plato
(D) Aristotle
ANSWERS: QUIZ GENERAL KNOWLEDGE
21. C
22. B
23. B
24. C
25. D
26. D
27. A
28. C
29. B
30. A

31. The world’s longest land border between the 2 nations is the border between
(A) US and Canada
(B) US and Mexico
(C) India and Pakistan
(D) South Korea and North Korea

32. The world’s largest island is
(A) Greenland
(B) Finland
(C) Indonesia
(D) United Kingdom

33. Which nation is the biggest archipelagic nation on the planet?
(A) Greenland
(B) Finland
(C) Indonesia
(D) United Kingdom

34. Indonesia is a rustic with round __________ islands.
(A) 10,000
(B) 11,000
(C) 12,000
(D) 13,000

35. Probably the most dispersed nation on the planet is
(A) Maldives
(B) Indonesia
(C) Malaysia
(D) Philippines

36. The Maldives is unfold over __________ km2.
(A) 60,000
(B) 70,000
(C) 80,000
(D) 90,000

37. Maldives, a rustic in Asia, is encompass round __________ islands.
(A) 1100
(B) 1152
(C) 1192
(D) 1212

38. Which nation can also be known as the “Land of the Midnight Solar”?
(A) Japan
(B) Norway
(C) Netherlands
(D) South Africa

39. Which nation can also be known as “Rainbow Nation”?
(A) Japan
(B) Norway
(C) Netherlands
(D) South Africa

40. “Netherlands” actually means
(A) very best location
(B) decrease nations
(C) mouth of land
(D) land of solar set
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
31. A
32. A
33. C
34. D
35. A
36. D
37. C
38. B
39. D
40. B

41. Which nation incorporates probably the most volcanoes on the planet?
(A) Indonesia
(B) Maldives
(C) South Africa
(D) Mexico

42. Which nation is the lowest on the planet?
(A) Indonesia
(B) Maldives
(C) South Africa
(D) Netherlands

43. Which nation acknowledges the highest variety of official languages?
(A) Indonesia
(B) Maldives
(C) South Africa
(D) Mexico

44. The structure of South Africa acknowledges __________ official languages.
(A) Eight
(B) 9
(C) 10
(D) 11

45. Which nation is totally surrounded by South Africa?
(A) Gabon
(B) Laos
(C) Lesotho
(D) Niue

46. The Komodo dragons are present in
(A) Indonesia
(B) Maldives
(C) South Africa
(D) Egypt

47. Jeju Island, a UNESCO World Heritage Website, is positioned in
(A) Indonesia
(B) Egypt
(C) South Africa
(D) South Korea

48. Borobudur, a UNESCO World Heritage Website is positioned in
(A) Indonesia
(B) Egypt
(C) South Africa
(D) South Korea

49. The Orange River flows in
(A) Indonesia
(B) Egypt
(C) South Africa
(D) Mexico

50. The Chapultepec Fortress is positioned in
(A) Indonesia
(B) Egypt
(C) South Africa
(D) Mexico
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZZES
41. A
42. B
43. C
44. D
45. C
46. A
47. D
48. A
49. C
50. D

51. The largest desert on the planet is
(A) Antarctica
(B) Arctic
(C) Sahara
(D) Atacama

52. The most important chilly desert on the planet is
(A) Antarctica
(B) Arctic
(C) Sahara
(D) Atacama

53. The most important sizzling desert on the planet is
(A) Cholistan
(B) Arctic
(C) Sahara
(D) Atacama

54. The Sahara desert is positioned in
(A) Asia
(B) Africa
(C) South America
(D) Australia

55. The driest desert on the planet is
(A) Sahara Desert
(B) Cholistan Desert
(C) Arabian Desert
(D) Atacama Desert

56. The Atacama Desert is positioned in
(A) Asia
(B) Africa
(C) South America
(D) Australia

57. Kansai Worldwide Airport on a synthetic island is positioned in
(A) China
(B) Japan
(C) South Korea
(D) North Korea

58. The Seven Rila Lakes are positioned in
(A) Bulgaria
(B) Hungary
(C) Poland
(D) Czech Republic

59. The largest waterfalls system on the planet is
(A) Angel Falls
(B) Victoria Falls
(C) Niagara Falls
(D) Iguazu Falls

60. The well-known waterfall, Iguazu Falls, is positioned on the border of
(A) United States and Canada
(B) Chile and Portugal
(C) Argentina and Brazil
(D) Paraguay and Uruguay
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MCQS
51. A
52. A
53. C
54. B
55. D
56. C
57. B
58. A
59. D
60. C

61. The United Nations was based on
(A) March 24, 1945
(B) October 24, 1945
(C) March 24, 1949
(D) October 24, 1950

62. Which nation from the next is NOT the member of UNO?
(A) Vatican Metropolis
(B) Afghanistan
(C) North Korea
(D) Vaitnam

63. The Worldwide Court docket of Justice is positioned in
(A) New York
(B) Washigton
(C) Geneva
(D) The Hague

64. The Nice Wall of China is about __________ KM lengthy.
(A) 18,196
(B) 19,196
(C) 20,196
(D) 21,196

65. The oldest college on the planet is
(A) Cambridge College
(B) Oxford College
(C) College of Bologna
(D) College of Warwick

66. There are _________ non-permanent members of the safety council.
(A) 5
(B) 7
(C) 10
(D) 15

67. The foreign money of Indonesia is
(A) rupiah
(B) dinar
(C) rangit
(D) riyal

68. The D-Eight is a corporation of eight ________ nations.
(A) developed
(B) growing
(C) Asian
(D) African

69. The European Union’s working capital is in
(A) London
(B) Lisbon
(C) Austria
(D) Brussels

70. The headquarter of NATO is positioned in
(A) New York
(B) Paris
(C) Geneva
(D) Brussels

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
61. B
62. A
63. D
64. D
65. C
66. C
67. A
68. B
69. D
70. D

71. The motto of UNO is
(A) It’s your world!
(B) Life for All!
(C) Peace!
(D) Love and Peace!

72. The world’s highest mountain is in
(A) China
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) India

73. The headquarter of Crimson Cross is in
(A) New York
(B) Washigton
(C) Geneva
(D) The Hague

74. World Commerce Group was established in
(A) 1980
(B) 1985
(C) 1990
(D) 1995

75. The North Atlantic treaty (NATO) was signed in
(A) 1945
(B) 1947
(C) 1949
(D) 1951

76. Which nation, on the map of world, seems as “Lengthy Shoe”?
(A) Portugal
(B) Italy
(C) Greece
(D) Hungary

77. Which from the next nations is NOT a member of D-Eight?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Nigeria
(D) Turkey

78. The most important ocean of the world is
(A) Atlantic
(B) Pacific
(C) Indian
(D) None of those

79. Which from the next nations does NOT yield veto-power?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) France

80. OIC modified its title from Organisation of the Islamic Convention to Organisation of Islamic Cooperation in
(A) 1991
(B) 1999
(C) 2001
(D) 2011

ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
71. A
72. C
73. C
74. D
75. C
76. B
77. A
78. B
79. C
80. D

81. Probably the most highly effective organ of United Nations is
(A) Normal Meeting
(B) Safety Council
(C) Secretariat
(D) Worldwide Court docket of Justice

82. The headquarter of Inexperienced Peace Worldwide is positioned in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) Lisbon
(D) Austria

83. three Could is noticed Internationally as
(A) Labour Day
(B) Setting Day
(C) Earth Day
(D) Press Freedom Day

84. The Capital of Canada is
(A) Tirane
(B) Ottawa
(C) Athens
(D) Luxembourg

85. Suez Canal is between
(A) Arabian Sea and Crimson Sea
(B) Crimson Sea and North Sea
(C) Mediterranean Sea and North Sea
(D) Mediterranean Sea and Crimson Sea

86. The everlasting Secretariat of SAARC is positioned in
(A) Islamabad, Pakistan
(B) New Delhi, India
(C) Kathmandu, Nepal
(D) Colombo, Sri Lanka

87. Which from the next nations is NOT a member of European Union?
(A) Norway
(B) Eire
(C) Malta
(D) Estonia

88. The foreign money of Israel is
(A) Euro
(B) Shekel
(C) Forint
(D) Krone

89. Which nation (by voters) is the world’s largest democracy?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) China
(D) India

90. The everlasting Secretariat of OIC is positioned in
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Jeddah
(D) Riyadh

ANSWERS: GK QUIZ
81. B
82. A
83. D
84. B
85. D
86. C
87. A
88. B
89. D
90. C

91. The highest a part of the Earth is
(A) Mount Everest
(B) K2
(C) Norway
(D) North Pole

92. The lowest a part of the Earth is
(A) Lifeless Sea
(B) Mariana Trench
(C) South Africa
(D) South Pole

93. The deepest a part of the Earth is
(A) Lifeless Sea
(B) Mariana Trench
(C) South Africa
(D) South Pole

94. The headquarter of Amnesty Worldwide is in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) London
(D) Berlin

95. The headquarter of Transparency Worldwide is in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) London
(D) Berlin

96. The largest Island of the World is
(A) Iceland
(B) Greenland
(C) England
(D) Sri Lanka

97. 22 April is noticed Internationally as
(A) Labour Day
(B) Setting Day
(C) Earth Day
(D) Press Freedom Day

98. Yellow Sea lies between
(A) America and Canada
(B) England and France
(C) China and Korea
(D) Norway and Sweden

99. The smallest Sea of the World is
(A) Lifeless Sea
(B) Crimson Sea
(C) Baltic Sea
(D) Arabian Sea

100. World’s well-known bridge “Golden Gate Bridge” is in
(A) San Francisco
(B) New Delhi
(C) France
(D) Sydney

ANSWERS: GK QUIZZES 
91. A
92. A
93. B
94. C
95. D
96. B
97. C
98. C
99. C
100. A

101. Which nation is named “Land of thousand islands“?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Eire
(D) Finland

102. Indonesia is an archipelago comprising roughly __________ islands.
(A) 10,000
(B) 12,500
(C) 15,000
(D) 17,500

103. Which nation is named the “Land of Golden Fibre”?
(A) United States
(B) South Korea
(C) Bangladesh
(D) India

104. Which nation is named the “Land of thousand Lakes“?
(A) Indonesia
(B) Finland
(C) Iceland
(D) Scotland

105. Vienna is the capital of
(A) Austria
(B) Switzerland
(C) Cyprus
(D) Denmark

106. The capital of Czech Republic is?
(A) Nicosia
(B) Dublin
(C) Bern
(D) Prague

107. AFP is the information company of _________.
(A) Germany
(B) France
(C) Syria
(D) Yemen

108. ANTARA is the information company of _________.
(A) Indonesia
(B) Syria
(C) Yemen
(D) Jordan

109. Emirates is an airline of __________.
(A) Saudi Arabia
(B) Qatar
(C) UAE
(D) Malaysia

110. Qantas is an airline of __________.
(A) Saudi Arabia
(B) Australia
(C) UAE
(D) Malaysia

ANSWERS: GK MCQS
101. B
102. D
103. C
104. B
105. A
106. D
107. B
108. A
109. C
110. B

111. The Temple of Heaven, a non secular constructing, is positioned in
(A) Edinburgh
(B) Rome
(C) Beijing
(D) Shanghai

112. The mine, Tremendous Pit, is Australia’s largest _________ mine.
(A) gold
(B) silver
(C) copper
(D) coal

113. What was the nationality of Alfred Nobel?
(A) American
(B) British
(C) German
(D) Swedish

114. The primary Nobel Prize was awarded in
(A) 1895
(B) 1901
(C) 1907
(D) 1913

115. The Nobel Prize has been awarded in __________ fields.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) Eight

116. The Li River is positioned in
(A) China
(B) Japan
(C) South Korea
(D) North Korea

117. SANA is the information company of _________.
(A) Saudi Arabia
(B) UAE
(C) Syria
(D) Yemen

118. Saba is the information company of _________.
(A) Indonesia
(B) Syria
(C) Yemen
(D) Jordan

119. KLM is an airline of __________.
(A) Australia
(B) Germany
(C) Netherlands
(D) Austria

120. Etihad Airways is an airline of __________.
(A) United Arab Emirates
(B) Qatar
(C) Russia
(D) Canada

ANSWERS: GENERAL QUIZ
111. C
112. A
113. D
114. B
115. B
116. A
117. C
118. C
119. C
120. A

121. The Earth floor is split in __________ Continents.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) Eight

122. The Largest Continent (by Space) of the World is __________.
(A) Asia
(B) Europe
(C) Africa
(D) North America

123. The second Largest Continent (by Space) of the World is
(A) Asia
(B) Europe
(C) Africa
(D) North America

124. The Smallest Continent (by Space) of the World is
(A) Antarctica
(B) Australia
(C) Africa
(D) Europe

125. The Earth’s Oceanic water is split in __________ oceans.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) Eight

126. The Earth’s Largest ocean is __________ .
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific

127. The Earth’s second Largest ocean is __________ .
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific

128. The Earth’s Smallest ocean is
(A) Atlantic
(B) Arctic
(C) Indian
(D) Pacific

129. The world’s Largest Lake is?
(A) Caspian Sea
(B) Lake Superior
(C) Lake Victoria
(D) Nice Bear Lake

130. The most popular desert of the world is?
(A) Sahara Desert
(B) Arabian Desert
(C) Cholistan Desert
(D) Arctic Desert

ANSWERS: GENERAL QUIZZES
121. C
122. A
123. C
124. B
125. A
126. D
127. A
128. B
129. A
130. A

131. The primary Secretary Normal of United Nations was?
(A) Dag Hammarskjold
(B) Kurt Walheion
(C) U Thant
(D) Trygue Lie

132. World Conflict I used to be started in?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918

133. World Conflict I used to be led to?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918

134. World Conflict II was started in?
(A) 1935
(B) 1937
(C) 1939
(D) 1941

135. World Conflict II was led to?
(A) 1939
(B) 1941
(C) 1943
(D) 1945

136. The world’s deadliest battle was?
(A) World Conflict I
(B) World Conflict II
(C) Mongol Conquests
(D) Taiping Revolt

137. The Atomic Bomb was dropped on the town of Hiroshima on?
(A) three August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945

138. What was the title of Atomic Bomb that dropped on the town of Hiroshima?
(A) Little Boy
(B) Fats Boy
(C) Little Man
(D) Fats Man

139. The Atomic Bomb was dropped on the town of Nagasaki on?
(A) three August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945

140. What was the title of Atomic Bomb that dropped on the town of Nagasaki?
(A) Little Boy
(B) Fats Boy
(C) Little Man
(D) Fats Man

ANSWERS: GENERAL MCQS
131. D
132. B
133. D
134. C
135. D
136. B
137. B
138. A
139. C
140. D

141. NATO is a/an __________ alliance.
(A) navy
(B) financial
(C) regional
(D) cultural

142. The oldest information company on the planet is?
(A) AFP
(B) WAFA
(C) BBC
(D) CNN

143. The Suez Canal is in __________ .
(A) Nigeria
(B) Libya
(C) Egypt
(D) Palestine

144. The Delaware river is in __________ .
(A) United States
(B) Canada
(C) China
(D) United Kingdom

145. The principle structural work of the Eiffel Tower was accomplished in?
(A) 1883
(B) 1885
(C) 1887
(D) 1889

146. The peak of Eiffel Tower is __________ ft.
(A) 1063
(B) 1067
(C) 1073
(D) 1077

147. Reuters is the information company of __________ .
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) France
(D) Germany

148. WAFA is the information company of __________ .
(A) Palestine
(B) Iraq
(C) Qatar
(D) Egypt

149. The capital of Saudi Arabia is?
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Taif
(D) Riyadh

150. The foreign money of Qatar is?
(A) Greenback
(B) Dinar
(C) Dirham
(D) Riyal

ANSWERS: MCQS OF GENERAL KNOWLEDGE
141. A
142. A
143. C
144. A
145. D
146. A
147. B
148. A
149. D
150. D

Print Friendly, PDF & Email

About paperspk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *